We’ve rounded up some favorite spots where you can get your caffeine fix and savor expertly crafted coffee made from the finest beans—all in warm and welcoming settings. So, come along with us as we explore the city, from artistic drips to the finest sips.
To mark the start of Coffee Week Berlin, there will be an opening event at which the organizers will present highlights of Coffee Week to an inquisitive audience. Together with the partners and sponsors of this year's edition, there will also be the opportunity to get hands-on with the latest technology, coffee tastings and presentations of the latest trends in the industry. The whole event will take place in the beautiful brand-new location AchtBerlin in Berlin-Mitte.
AchtBerlin, Schönhauser Allee 8, 10119 Berlin
Du willst wissen, wie sich ein und derselbe Kaffee geschmacklich durch die Aufbereitungsmethode verändert? Wir präsentieren dir einen Kaffee von der Finca Medina in Guatemala, aufbereitet als natural, washed und honey. Du wirst drei verschiedene Geschmacksprofile erleben und die Unterschiede herausschmecken. Wir freuen uns auf dich.
We'll taste three fascinating types of coffee from Ethiopia and El Salvador. Alongside each coffee variety, you'll also enjoy our special vegan brownie infused with the same coffee you're tasting.
Listen to the Key-Note at 18.10h in “Kino” and get a taste of the newest trends and flavours at our booth during the Opening Event of Coffee Week Berlin! Are you in?
Our Barista Dirk Paffrath from Omo Kaffee in Cologne will present you the latest trends in the world of (plant-based) coffee: from trendy plant-based drinks, to flavours and the use of new applications like cold-foam: Get inspired, and try out the newest drinks at our booth during the opening event of Coffee Week Berlin. What drink do you prefer: a ice cold matcha, a pumpkin spice almond Latte or rather a caramel cappuccino? Do we see you there?
Willkommen zur Vernissage der Fotoausstellung "C 8 H 10 N 4 O 2" Koffein unterm Mikroskop! Tauche ein in die faszinierende Welt des Koffeins, präsentiert in atemberaubenden Bildern. Entdecke die Schönheit und Vielfalt dieses Moleküls, das unseren Kaffee so besonders macht.
Sei dabei und lass dich von den einzigartigen Perspektiven von Koffein inspirieren. Dazu werden wir unsere Cocktailshaker auspacken und reichen leckere hausgemachte Kaffee Cocktails.
Ein Muss für alle Kaffeeliebhaber und Fotografie-Enthusiasten! Wir freuen uns auf deinen Besuch.
Mach dich bereit für eine aufregende 70 km lange Radtour mit Coffee Circle und La Marzocco! Wir starten bei La Marzocco, wo wir uns mit Espresso stärken, bevor es durch den Grunewald und Potsdam geht. Am Ende der Tour erwartet dich in unserem Ku'damm Café weiterer Kaffee und Snacks, um wieder Kraft zu tanken. Diese Tour ist mehr als nur eine Fahrt – sie ist eine Feier von Gemeinschaft, Kaffee und dem Radfahren!
Achtung: Für die Teilnahme ist das Tragen eines Helms und ein Fahrrad in sicherem Zustand, einschließlich funktionierender Bremsen, erforderlich.
Gear up for an exhilarating 70km road bike tour with Coffee Circle and La Marzocco! Starting at La Marzocco’s location, we’ll fuel up with some espresso shots and then start our ride through Grundewald and Potsdam. After finishing at our Ku'damm café, enjoy some more coffee and snacks to regenerate. It's more than just a ride; it's a celebration of community, coffee, and cycling.
Attention: Participation requires wearing a helmet and a bike in safe working condition, including functioning brakes.
As a kickoff of the CC Academy we host a Breakfast Roasting Class on Tuesday October 1st at 10 am during the Coffee Week Berlin. In Collaboration Tryst Coffee we invite you to a special event, where you can learn about the coffee roasting process and even roast your own batch on one of our 12 Kilo Probat production roasters at Communal Coffee.
Breakfast and theory
In the first two hours of the class you get to know the roasting process in theory. We look at the chemical reactions during the roast and how the beans transform in color, shape and flavor. The most interesting question will be, how flavor, taste, acidity and body develop and how we as roasters can influence the complex processes that occur during the roast. To make this theory part more delightful, we serve you a nice breakfast assortment including coffee as much as you can drink.
Hands on Roasting
After the theory we move over to our roasting room, heat up the macchine and start to roast. After a live roasting session you will get the chance of roasting your very own first batch of specialty coffee and take one bag home with you. Of course the whole session will be supervised and well instructed.
Duration: The whole Class takes 4 hours (10:00 - 14:00)
Target group
The Class is designed for people who already have a basic knowledge of coffee and specialty coffee. You don’t need to know anything about roasting, as we start to learn the process from the very beginning. However it is useful if coffee processing (washed, natural, honey etc.) and varieties are not a complete unknown topic for you. It is not mandatory but we will assume some basic knowledge and interest around specialty coffee.
Calling all coffee lovers! ☕️ Join Five Elephant and Sage for a hands-on Home Barista Workshop at the Five Elephant training space.
Learn the secrets to mastering your Sage espresso machine and whip up café-worthy coffee right from your kitchen. Whether you’re a budding barista or just want to impress your friends, we’ll help you brew the perfect cup, every single time. Let’s get brewing!
Come visit KAFFEE Käthe on Tuesday October 1st between 10 and 12 and enjoy a free Matcha matched with Kokos Barista from Alpro.Share your pics and let us know - are you enjoying this indian summer?
Belco is proud to be supported by producer partner Alexander Keller (Finca Santa Isabel, Guatemala) who will present his current harvest of organic coffees, cascara and coffee leaf tea. On top, let's make a deep dive into biodynamic practices, forest coffees from Ethiopia and some more treasures from Rwanda and Colombia, recently brought by Belco's new project: CO2 reduced transport by sail!
Willkommen zu unserem Cupping-Workshop bei 19grams mit BWT water+more! Hier tauchst du tief in die Welt des Kaffees ein.
Gemeinsam entdecken wir, welchen Einfluss Wasser auf Kaffee hat und wie unterschiedliche Bohnen, Röstgrade und Anbaugebiete den Geschmack einer jeden Tasse prägen.
Zur perfekten Tasse Kaffee gehört auch das perfekt mineralisierte Wasser. Lern die BWT bestbarista ROC Coffee kennen, die dir unabhängig von der lokalen Wassersituation genau dieses Wasser liefert.
In verschiedenen Cuppings verkosten wir anhand verschiedener Wasserproben den Einfluss von Wasser auf Kaffee. Zudem wird es eine spannende Auswahl an Kaffees – vom klassischen Espresso bis zu seltenen Sorten wie Geishas – geben. Dabei erfährst du wie die Herkunft, Verarbeitung und Röstung das Aroma beeinflussen und erfährst, wie unterschiedlich Kaffee schmecken kann.
Lerne die feinen Nuancen zu erkennen und verstehe, warum optimales Wasser der Schlüssel zu einer perfekten Tasse Kaffee ist. Dieser Workshop ist perfekt für alle, die mehr über die Kunst des Kaffeeröstens und die Vielfalt der Geschmacksrichtungen erfahren möchten. Egal, ob du Kaffee schon lange liebst oder gerade erst in diese Welt eintauchst - lass dich von der Magie des Kaffees inspirieren!
19grams Alex - Cafè & Rösterei & Eventlocation, Karl-Liebknecht-Str. 13, 10178 Berlin
Our Open Roastery launch event is designed to introduce coffee enthusiasts and the local community to our brand-new roasting facility. The event will feature coffee cupping sessions with Ally Coffee & Gollücke & Rothfos, where participants can explore a diverse range of coffees, followed by a casual get-together where guests can connect, share their experiences, and enjoy some refreshments, a polish flair
We're teaming up with our friends from Beanz for an exceptional coffee-tasting event during Coffee Week Berlin. Dive into a world where quality meets diversity, featuring exclusive coffees from Beanz's partner roasters across Germany.
Erlebe die Fusion von Technologie und Handwerkskunst mit unserer innovativen WMF espresso NEXT. Tauche ein in die Welt der Latte Art und Barista-Techniken und lerne von Experten, wie du mit unserer Maschine Kaffeezubereitung auf ein neues Level bringst.
In Kooperation mit 19grams bieten wir exklusive Workshops, die speziell für Unternehmen und Gastronomen konzipiert sind. Entdecke die vielseitigen Möglichkeiten unserer Maschine und bring deine Kaffeekunst zum Strahlen!
Sichere dir jetzt deinen Platz – die Plätze sind begrenzt!
Sprache: Deutsch
Wir freuen uns auf euch!
19grams Alex – Café, Rösterei & Event Location, Karl-Liebknecht-Str. 13, 10178 Berlin
As part of Coffee Week Berlin, we've teamed up with our friends at La Marzocco, and you're warmly invited to join us for an open cupping session at the LM Showroom in Berlin.
We'll be exploring a wide selection of fresh and exclusive lots, along with some eye-opening surprise coffees. We'll also be serving some beer and natural wine after the cupping.
See you there!
La Marzocco Showroom, Reuterstraße 50, 12047 Berlin
Die Geschichte der Herkunft des Kaffees aus dem Jemen: Eine Präsentation über die Herkunft des arabischen Kaffees mit Erfahrungen zu den Sorten und dem Geschmack des jemenitischen Kaffees.
Onkel Café - Yemeni Coffee, Müllerstraße 52, 13349 Berlin
Join us for an engaging and thought-provoking panel talk that goes beyond the headlines of the European Deforestation Regulation (EUDR) and dives deep into its real-world impact on coffee producers. Whether you are an industry professional, a coffee lover, or simply curious about the future of sustainable coffee, this discussion will shed light on the complexities and challenges facing the industry today. As part of the EU's Green Deal, the EUDR aims to reduce deforestation and protect our global forests. But what does this mean for the farmers and producers on the ground?
We will explore the often-overlooked side of the regulation—the intricate and costly data collection requirements that could push small-holder farmers out of the market.The presentation is hosted by Macenta Beans, producers of Specialty Robusta from the rainforest region of Macenta in Guinea, West Africa, since 2019. As both coffee producers and traders, they bring a unique, first-hand perspective on the challenges at the start of the coffee value chain, offering a holistic view of the supply chain’s hurdles and opportunities.
Key Takeaways:
- Learn about the EUDR
- Understand the complexities and hidden costs of the EUDR for farmers and producers
- Learn about the potential market shifts favoring large-scale producers over small, potentially excluding many small-holder farmers
There will be free drinks and snacks.
The event will be cohosted and sponsored by Oatly!
Can’t attend? Follow Macenta Beans on Instagram (@macentabeans) to see firsthand how a producer navigates EUDR. Don’t miss out—reserve your spot today!
Can't wait to see you there!
Macenta Beans X Oatly X Communal Coffee
Am 01.10. habt ihr die Chance, tiefer in die Welt des Kaffees einzutauchen – und dabei mehr zu erfahren als nur über den Geschmack.Wir sprechen darüber, was wirklich hinter jeder Tasse steckt: Von den kolonialen Wurzeln bis hin zu den sozialen und ökologischen Herausforderungen, die der Kaffeeanbau heute mit sich bringt. Kaffee war nie nur ein Genussmittel, sondern auch ein Symbol für Ausbeutung, Armut und Umweltzerstörung. Wir diskutieren, wie der Anbau zur Abholzung und Sklaverei beitrug und warum die heutige Kaffeeproduktion selbst durch den Klimawandel gefährdet ist.
Dabei werfen wir einen Blick auf die Reise des Kaffees, von Äthiopien über die arabische Welt bis nach Lateinamerika, und stellen uns die Frage: Geht das auch anders? Unsere Gäste, Toni Keppeler, Co-Autor des Buches „Kaffee – Eine Geschichte über Genuss und Gewalt“, und Winnie Goede von „algrano“, bringen frische Perspektiven auf die Zukunft des Kaffees: Wie kann nachhaltiger und fairer Anbau aussehen? Und warum schmeckt dieser Kaffee am Ende auch besser?
Wann: 01.10., 18:00 – 20:00 Uhr
Wo: NANO Rösterei Charlottenstr.1, 10969 Berlin
Eintritt: frei
Ob Kaffeeliebhaber oder einfach neugierig – komm vorbei und erfahre, wie wir durch bewussten Konsum und nachhaltige Produktion die Zukunft des Kaffees positiv gestalten können!
Here's the situation: We at 19grams, La Marzocco and Minor Figures are teaming up to host an intense but silly barista competition to ease us all into Coffee Week Berlin.
We've got three rounds of coffee madness involving your sensory skills, head-to-head latte art - plus a wild final round seeing what you baristas are really made of under pressure...
100% there will be coffee for anyone needing uppers, but also expect a few beers and softs on us. Always going a step further, La Marzocco are bringing their ICONIC Linea Mini Negroni machine!
TICKETS:
If you want to compete, please select a 'COMPETITOR' ticket. The competition starts from 7:30PM SHARP!
For those just coming to hang out, select 'GENERAL ADMISSION' please. We'll have a tab on the bar for a few free drinks at the start, so first-come-first-served.
19grams Alex – Café, Rösterei & Event Location, Karl-Liebknecht-Str. 13, 10178 Berlin
Join us for a get-together after the „Deep Talk“ at Nano Kaffee’s roastery to keep the conversation going – about policies that shape the landscape of coffee and its arena of social interactivity. To fuel discussion in a relaxing manner, delicious drinks and lesser-known facts will be served – facts about the sociology of the coffee world in shape of informative artwork, posters and prompt-cards. What does a Barista earn on average in different contexts? How is coffee valued across the world? How do cafés build communities? Why are cafés beacons of feminism? Stop by for talks and sips! Thank you!
Bist du bereit für eine Ladung Espresso-Innovation? Dann komm vorbei zu unserem Open Showroom! Hier kannst du unsere Espressomaschinen von Victoria Arduino live erleben.
Das Highlight: die brandneue E1 Prima Pro von Victoria Arduino. Du willst wissen, was diese Maschine draufhat? Kein Problem – hol dir direkt vor Ort eine persönliche Beratung, oder sieh dir an, wie sie in Aktion die besten Espressi zaubert. Lass dir dieses Event nicht entgehen – wir freuen uns auf dich!
For this breakfast cupping, Belco Coffee is bringing fresh samples from their first Sailboat transport from Colombia. They will share more about the way they work and especially their initiative "Fresh Coffee, Clean Ocean," where they aim to transport 90% of their coffee by sailboats by 2030 from origin.
Delicious samples from Central America and Ethiopia will also be on the table.
Calling all coffee lovers! ☕️ Join Five Elephant and Sage for a hands-on Home Barista Workshop at the Five Elephant training space.
Learn the secrets to mastering your Sage espresso machine and whip up café-worthy coffee right from your kitchen. Whether you’re a budding barista or just want to impress your friends, we’ll help you brew the perfect cup, every single time. Let’s get brewing!
Come visit Kala Café on Wednesday October 2nd between 10 and 12 and enjoy a free Matcha matched with Kokos Barista from Alpro.Share your pics and let us know - are you enjoying this indian summer?
We're opening our exclusive Frozen Coffee Brew Bar at Röststätte Berlin! Join us for a unique opportunity to taste rare and highly valuable coffee rarities, carefully stored in our coffee beans freezer. Explore our special Frozen Coffee Bar menu, featuring an exceptional selection of these unique coffees.Additionally, on this day, you'll receive a special discount on our Frozen Coffee Box, including instructions and equipment for freezing coffee at home. Don't miss this chance to experience and take home some of the most extraordinary coffee flavors.See you there!
Latte Art Workshop für Anfänger mit dem Deutschen Latte Art Meister Daniel Gerlach an der WMF espresso NEXT bei der Coffee Week Berlin! ☕️
Möchtest du in die faszinierende Welt der Latte Art eintauchen? Der Deutsche Latte Art Meister Daniel Gerlach zeigt dir in diesem exklusiven Workshop, wie du an der WMF espresso NEXT deine ersten beeindruckenden Kunstwerke in die Tasse zaubern kannst.Daniel führt dich durch die wichtigsten Grundlagen: Du lernst, typische Anfängerfehler zu vermeiden, Milch richtig aufzuschäumen und die Techniken für kontrastreiches Gießen. Der Workshop vermittelt dir die wichtigsten Basics, damit du sicher und selbstbewusst deine ersten Latte Art Versuche starten kannst.
Nutze diese einzigartige Gelegenheit, von einem echten Profi zu lernen und die Latte Art mit der WMF espresso NEXT zu meistern. Der Workshop richtet sich an Einsteiger, die ihre Barista-Fähigkeiten erweitern und in die kreative Seite der Kaffeekunst eintauchen möchten.
Bitte beachte, dass nur eine begrenzte Anzahl an Plätzen verfügbar ist – sichere dir also schnell deinen Platz, um dabei zu sein!Lass dich inspirieren und lege gemeinsam mit Daniel Gerlach den Grundstein für deine Latte Art Reise!
Join us for a coffee cupping at Coffee Circle, where you'll explore our filter coffee portfolio!
Join us for an Ethiopian coffee cupping at Coffee Circle! Taste unique coffees and uncover their stories.
Caventura is showcasing their fresh crop coffees from Red Ecolsierra producer community from the Sierra Nevada region in Colombia as well as coffees from their new origin Uganda.They will discuss the sustainability challenges within the coffee producer communities and present in detail their upcoming open trip to visit their partner producers in the beautiful Sierra Nevada region.
Caventura is a coffee start-up company co-owned with the cooperatives, and the farms presented. They are known for their focus on micro-lots within cooperative communities and working exclusively with organic coffee.
You know how to blow the mind of our judges waiting for your special signature drink? Apply for competing against 7 other coffee lovers to create an extraordinary drink made out of coffee, cascara and your special ingredients.
Or just join our fun afternoon at Kaffeekirsche, learn more about the hottest new coffee gadgets in town and celebrate the winner with our afternoon drinks!
Cupping through our range of coffees, talking about it and then drinking wines to bring the heart rate back down a little.
Latte Art Workshop für Anfänger mit dem Deutschen Latte Art Meister Daniel Gerlach an der WMF espresso NEXT bei der Coffee Week Berlin! ☕️
Vertiefe deine Latte Art Fähigkeiten im Profi Workshop mit dem Deutschen Meister Daniel Gerlach und der WMF espresso NEXT. Dieser Workshop richtet sich an fortgeschrittene Baristas, die ihre Techniken verfeinern und ihr Wissen erweitern möchten.Du lernst die Unterschiede verschiedener Milchschaumqualitäten kennen und wie sie die Latte Art beeinflussen. Daniel erklärt, wie sich Leveln & Co. auf den Geschmack auswirkt und gibt dir wertvolle Tipps, um Kontraste in deinen Designs zu perfektionieren. Außerdem zeigt er dir, wie du deine Latte Art optimierst und welche Methoden sich besonders gut eignen, um neue Baristas anzulernen und zu coachen.
Nutze diese Gelegenheit, deine Latte Art auf das nächste Level zu bringen und von einem wahren Meister der Kaffeekunst zu lernen. Die Plätze sind begrenzt – sichere dir schnell deinen Platz und verbessere deine Barista Skills.
Pull shots with us on the best Espresso Machines and grinders: Kees van der Westen Spiritello and Speedster, Synesso ES1, Rocket Bicocca, and Slayer Single Group. Experience top-notch grinders and classic Italian coffees from Mokarico, alongside specialty coffees from Gearbox. The event will be accompanied by Tommaso Bongini, CEO of Mokarico.
Von Show-Rösten über Kaffee-Verkostungen bis zur Cee Cee Coffee & Cups Präsentation – komm vorbei zum Openhouse in der NANO KAFFEE Rösterei, gemeinsam mit Cee Cee. Wir laden alle Interessierten ein, den Nachmittag und Abend mit uns zu verbringen. Schauen, kosten, minglen und shoppen – das Openhouse-Event ist gemacht für Kaffeefans und Design-Interessierte gleichermaßen. Für Food und Drinks ist auch gesorgt: mit dabei sind Paskal mit ihren hausgemachten Choux, BRLO, Nature’s Calling und Vulgar Pizza Ambassadors.
Was erwartet Dich?
Nachmittags:
Den ganzen Nachmittag lang gibt es Nano-Kaffeesorten zu kosten, dazu die handgemachten Choux von PASKAL.
Abends:
Wir läuten den Feierabend ein, mit Bier von BRLO, Wein von Nature’s Calling und Pizza von Vulgar Ambassador frisch aus dem Ofen!
16:15 Uhr:
Live-Kaffeeröstung
Sei live bei einem Röstvorgang an der Loring S35c dabei! Das Ganze dauert ca. 30 Minuten.
18:00 Uhr:
Produktvorstellung
Cee Cee stellt ihre Tassen und ihren eigenen Kaffee vor: Cee Cee Cups & Coffee.
19:00 Uhr:
Verlosung!
NANO und Cee Cee haben drei exklusive Coffee-Packages zusammengestellt, die es zu gewinnen gibt!
Kommt vorbei, bringt Freunde mit und taucht ein in die Welt von Kaffee und Design – wir freuen uns auf euch!
Über NANO KAFFEE:
NANO KAFFEE ist eine gläserne Rösterei im Herzen Berlins, bekannt für höchste Qualitätsstandards und transparente Prozesse. Unser Handeln orientiert sich am Gemeinwohl und an Fairness gegenüber Produzent*innen, stets im Einklang mit sozialer und ökologischer Verantwortung.
Über Cee Cee:
Cee Cee Creative ist eine Kreativagentur, Co-Founder der Coffee Week Berlin und natürlich bekannt als Media-Plattform für handverlesene City-Tipps. Neuerdings macht Cee Cee auch Produkte. Den Auftakt der Cee Cee Merch-Reihe machen die Cee Cee Cups – passend zur Coffee Week ergänzt mit einem eigenen limitierten Kaffee, geröstet von NANO KAFFEE.
Über die Zusammenarbeit:
Cee Cee und Nano Kaffee teilen sich nicht nur die gleiche Adresse, sondern auch Leidenschaft für Kaffee und Design. Die Zusammenarbeit der Berliner Rösterei mit dem Kreativ-Studio nebenan lag also auf der Hand.
In diesem Jahr ist unsere Kaffeerösterei 10 Jahre alt geworden und wir wollen dies zum Anlass nehmen mit euch zu feiern. Von 14 bis 19 Uhr gibt es bei uns eine ganze Reihe von Veranstaltungen und Aktionen, vom Rösten eures eigenen Kaffees bis zum Cuppinglöffel-Hindernis-Parcours. Wir halten euch auf unserer Website über den genauen Ablauf auf dem Laufenden. Batch Brew gibt es den ganzen Tag gratis.
Cup coffees from a unique region in Colombia and hear Cafe Imports Green Buyer Omar's insights on buying specialty coffee, the trends and risks on the ground at origin.
Wir probieren verschiedene Espresso Sorten von kräftig zu fruchtig.
Dieses Event ist an Menschen gerichtet die mehr über die Welt des Espressos lernen möchten.
Jeder Kaffee, jedes Herkunftsland hat verschiedene Charakterirstka die sich im Espresso wiederspiegeln
Explore the science behind your favorite brews at our acid-focused cupping event.
Step into the world of coffee and explore the science behind your favorite brews at our acid-focused cupping event.Taste and identify the distinct acids that bring out the best in specialty coffee, from zesty citric to smooth malic. Discover a variety of coffees from different origins, each highlighting its own unique acidity.After the cupping, unwind and enjoy the rest of your evening with 4€ glasses of natural wine, perfect for a Feierabend treat.
Sorrel, Pannierstraße 40, 12047 Berlin
Join us for an exciting evening at our Latte Art Competition during Berlin Coffee Week! The event will feature latte art battles, DJ, free pizza & drinks! We’ve assembled a panel of expert judges, including latte art champions, and we have some amazing prizes for the top five competitors—definitely worth competing for!Whether you're a trained barista or simply passionate about coffee, everyone is welcome to participate.
How to Participate:
- Competitors: If you would like to compete, please select the "Competitor" option when purchasing your ticket and fill out the required details.
- Spectators: If you prefer to watch the competition, enjoy the free food, and have a fun evening, you're welcome to come along without a ticket! :)
Competition Rules:
- Oat milk will be used.
- Competitors must use the equipment provided at the event.
Come and show off your latte art skills or cheer on your favorite baristas!
Sponsored by Oatly and La Marzocco
Symple Cafe, Sredzkistraße 45, 10435 Berlin
We are organizing public cupping at SOFI Bakery during CWB to celebrate ourcollaboration and mutual love of specialty coffee.
Join us for an evening of delicious coffee, pastries, and natural wine as wecelebrate Coffee Week Berlin with our friends and partners from SOFI.
We are bringing all our current coffees to the table and are there to answer allyour coffee-related questions.
Slurps, caffeine, best-baked-treats, sips, and chats.
Latte Art Meisterschaft Workshop mit dem Deutschen Meister Daniel Gerlach an der WMF espresso NEXT bei der Coffee Week Berlin! ☕️
Bereite dich auf die Latte Art Meisterschaft vor! In diesem speziellen Workshop gibt dir der Deutsche Latte Art Meister Daniel Gerlach exklusive Einblicke in die Welt der Latte Art Wettkämpfe und verrät dir, wie du dich optimal auf eine Meisterschaft vorbereitest.
Erfahre, wie eine Meisterschaft abläuft, worauf die Jury achtet und wie du typische Fehler vermeidest. Daniel zeigt dir, wie du kreative Latte Art Motive speziell für Wettbewerbe entwickelst und diese professionell umsetzt. Er demonstriert Meisterschaftsmotive live und gibt dir wertvolle Tipps, um deine Technik zu perfektionieren. Der Workshop bietet außerdem eine Q&A-Runde, in der du Daniel all deine Fragen rund um Latte Art Wettbewerbe stellen kannst.
Nutze diese Gelegenheit, um von einem erfahrenen Champion zu lernen und wertvolle Tipps für deinen Weg zur Latte Art Meisterschaft zu erhalten. Die Teilnehmerzahl ist begrenzt – sichere dir deinen Platz und starte deine Reise zum Latte Art Champion mit der WMF espresso NEXT!
Algrano puts direct relationships at the heart of trade. Join us for a workshop focused on helping coffee roasters build and strengthen direct sourcing relationships with producers.
Learn how to navigate the process with practical insights and tools that ensure transparency, quality, and long-term collaboration. This workshop is designed to provide clear, actionable steps for roasters looking to engage directly with coffee producers.
La Marzocco Showroom, Lahnstraße 33, Halle B, 12055 Berlin
Peter has been on the hunt collecting coffee from the best roasters in Berlin and Bryan's bringing bags from insane roasters from around the world so we can have a massive table of absolute bangers.
Even better, our good friend Joel from Cropster is making the evening even more special with a customised cupping form for the evening where we'll be able to compare the coffees in greater detail.
Remember that time we woke up at the crack of dawn, went for a park run and glowed like supernovas with our friends?
Oatly, RUN-N-RAVE and August63 have teamed up for Coffee Week Berlin! So mark your calendars for Thursday, 3rd October and the adventure of your morning!
THE BREAKDOWN:
8AM we meet at the Oatly Office for a 20 min run that will SUPERCHARGE YOU and a 20 min GLOWTASTIC workout that will leave you SHINING LIKE A DISCO BALL
9AM back to Oatly for COFFEE, PASTRIES, and a MOVE YA BODY DANCE PARTY with DJs Ben and Emo from HOCO
SO GRAB YOUR TRAINERS BRING YOUR BEST DANCE MOVES AND LETS RUN AND RAVE TOGETHER!
Can't wait to see you there!
RUN-N-RAVE X OATLY X AUGUST63
Populus comes back to Reuterkiez for one day during Coffee Week Berlin with a curated coffee menu, tasting sets, our most beloved tasty treats, and coffee bags. Come remember the good old days and see what we have been up to in the last months.Enjoy the Populus vibes, especially the coffee.
La Marzocco Showroom, Reuterstraße 50, 12047 Berlin
Willkommen zu unserem Cupping-Workshop bei 19grams mit BWT water+more! Hier tauchst du tief in die Welt des Kaffees ein.
Gemeinsam entdecken wir, welchen Einfluss Wasser auf Kaffee hat und wie unterschiedliche Bohnen, Röstgrade und Anbaugebiete den Geschmack einer jeden Tasse prägen.
Zur perfekten Tasse Kaffee gehört auch das perfekt mineralisierte Wasser. Lern die BWT bestbarista ROC Coffee kennen, die dir unabhängig von der lokalen Wassersituation genau dieses Wasser liefert.
In verschiedenen Cuppings verkosten wir anhand verschiedener Wasserproben den Einfluss von Wasser auf Kaffee. Zudem wird es eine spannende Auswahl an Kaffees – vom klassischen Espresso bis zu seltenen Sorten wie Geishas – geben. Dabei erfährst du wie die Herkunft, Verarbeitung und Röstung das Aroma beeinflussen und erfährst, wie unterschiedlich Kaffee schmecken kann.
Lerne die feinen Nuancen zu erkennen und verstehe, warum optimales Wasser der Schlüssel zu einer perfekten Tasse Kaffee ist. Dieser Workshop ist perfekt für alle, die mehr über die Kunst des Kaffeeröstens und die Vielfalt der Geschmacksrichtungen erfahren möchten. Egal, ob du Kaffee schon lange liebst oder gerade erst in diese Welt eintauchst - lass dich von der Magie des Kaffees inspirieren!
19grams Alex - Cafè & Rösterei & Eventlocation, Karl-Liebknecht-Str. 13, 10178 Berlin
Calling all coffee lovers! ☕️ Join Five Elephant and Sage for a hands-on Home Barista Workshop at the Five Elephant training space.
Learn the secrets to mastering your Sage espresso machine and whip up café-worthy coffee right from your kitchen. Whether you’re a budding barista or just want to impress your friends, we’ll help you brew the perfect cup, every single time. Let’s get brewing!
In celebration of Coffee Week Berlin, we’ve partnered with our friends at Communal Coffee to host an open breakfast cupping session, and we’d love for you to join us!
We’ll be cupping a diverse range of fresh and exclusive lots from Ethiopia, Costa Rica, and Honduras and offer samples from Colombia, along with a few surprise coffees that are sure to impress.
After the cupping, we’ll have beer and natural wine on hand to enjoy.
We hope to see you there!
Get ready for a very special coffee experience! Join us as we team up with kolo coffee, a rising roastery from Ukraine, to bring you a taste of their finest brews.
Register now for a time sot to get one of the limited spots available for this event. Every visitor will have the opportunity to try a curated coffee set. Through the degustation set you will experience 3 different rare and exotic coffees in hand brew .
KLCF - is a specialty coffee roastery created by a community of Ukrainian baristas and coffee people to unite around delicious coffee.
This time, Vladyslav Demonenko—World Vice Champion in Coffee in Good Spirits (2022), Brewers Cup Champion (2023), and founder of kolo coffee—is coming to Röststätte to personally serve you exceptional coffees. Register online and receive a special Goody Bag from Kolo Coffee at the event. Come sip, savor, and discover what makes their coffee so extraordinary.
Wir öffnen unsere Türen und geben einen Einblick in unsere Produktionsschritte zur Herstellung neuer Produkte aus recyceltem Kaffeesatz.
Coffee Week Berlin is back! Join us for an exclusive event featuring Symple Coffee Roasters and tea from Companion. Explore the world of both coffee and tea as we guide you through a tasting experience that’s sure to excite your palate. The event will be held at Symple Café in Prenzlauer Berg, so don’t miss this special opportunity to indulge in the rich flavors of both. We can't wait to share this one-of-a-kind experience with you!
Sei dabei, wenn wir neue Kaffeeproben aus Myanmar präsentieren und unser aktuelles Programm vorstellen! Komm vorbei zu Firstcrack Coffee Roasters & Cafe Pakolat Berlin und entdecke mit uns die Vielfalt des Kaffees. Unser Cupping-Event bietet die perfekte Gelegenheit, um verschiedene Aromen und Geschmacksrichtungen zu erkunden. Lass dir diese einzigartige Verkostung nicht entgehen und tauche ein in die Welt des Kaffees!
Wie arbeitet man als Rösterei? Obwohl es der gleiche Kaffeebauer und die gleiche Plantage ist, schmeckt jede Ernte anders, da sich die Umwelteinflüsse (wie beim Wein und allen Naturprodukten auch) auf die Qualität des Produktes auswirken. Darum bekommen wir jedes Jahr Proben von der neuen Ernte. Wir bereisen seit dem Jahr 2000 Myanmar und waren lange Zeit die Einzigen in Deutschland, die Myanmar Kaffee importiert haben. Unser Kaffeelager ist leer, die neuen Proben sind da - lasst uns zusammen die neue Ernte probieren und entdeckt mit uns ein wunderbares (aber auch politisch unruhiges) Kaffeeland.
What’s better than a day party?!
Join La Marzocco and Refuge Worldwide as we celebrate CWB and the Day of German Unity with an epic all-day bash!We’re hosting the event at Refuge's stunning new spot on Niemetzstraße and you're invited!
Whether you're into morning mimosas, cold beers, or a glass of wine, we've got you covered. Want to skip the alcohol? No problem – try your hand at making your own coffee on one of our machines! Don't know how? We'll show you the ropes.Come by early for a breakfast mimosa and pastry, or stick around for Negronis and a boogie in the evening. Refuge Worldwide’s amazing DJs will be spinning tunes all day, so whether you're in the mood to sway or dance your heart out, we've got the vibes covered.
Plus, there’s a chance to win a Micra in our giveaway! Stay tuned for more details ..
Grab your ticket, rally your friends and bring the whole crew. We can't wait to see you there!
Refuge Worldwide, Niemetzstraße 1, 12055 Berlin
Erlebe die Fusion von Technologie und Handwerkskunst mit unserer innovativen WMF espresso NEXT. Tauche ein in die Welt der Latte Art und Barista-Techniken und lerne von Experten, wie du mit unserer Maschine Kaffeezubereitung auf ein neues Level bringst.
In Kooperation mit 19grams bieten wir exklusive Workshops, die speziell für Unternehmen und Gastronomen konzipiert sind. Entdecke die vielseitigen Möglichkeiten unserer Maschine und bring deine Kaffeekunst zum Strahlen!
Sichere dir jetzt deinen Platz – die Plätze sind begrenzt!
Sprache: Deutsch
Wir freuen uns auf euch!
19grams Alex – Café, Rösterei & Event Location, Karl-Liebknecht-Str. 13, 10178 Berlin
✨ What’s on the tasting menu?
Meridian – Our mind-blowing Magnum Sidra from Finca El Vergel
Finca Majahual Pacamara – From our long time partner Patrick Murray
Las Aguilas – Bright and floral, outstanding cup
Vunga – Have you ever tasted Maple Syrup notes in coffee?!
Karatu AA – Perhaps the best of Kenyan we've tasted this year!
Join us at Coffee Circle for a Latin American coffee cupping! Explore unique flavors and uncover the rich stories behind each coffee.
Sei dabei, wenn wir neue Kaffeeproben aus Myanmar präsentieren und unser aktuelles Programm vorstellen! Komm vorbei zu Firstcrack Coffee Roasters & Cafe Pakolat Berlin und entdecke mit uns die Vielfalt des Kaffees. Unser Cupping-Event bietet die perfekte Gelegenheit, um verschiedene Aromen und Geschmacksrichtungen zu erkunden. Lass dir diese einzigartige Verkostung nicht entgehen und tauche ein in die Welt des Kaffees!
Wie arbeitet man als Rösterei? Obwohl es der gleiche Kaffeebauer und die gleiche Plantage ist, schmeckt jede Ernte anders, da sich die Umwelteinflüsse (wie beim Wein und allen Naturprodukten auch) auf die Qualität des Produktes auswirken. Darum bekommen wir jedes Jahr Proben von der neuen Ernte. Wir bereisen seit dem Jahr 2000 Myanmar und waren lange Zeit die Einzigen in Deutschland, die Myanmar Kaffee importiert haben. Unser Kaffeelager ist leer, die neuen Proben sind da - lasst uns zusammen die neue Ernte probieren und entdeckt mit uns ein wunderbares (aber auch politisch unruhiges) Kaffeeland.
Get ready for an unforgettable evening as Oatly teams up with nunc. for a special collaborative event that blends cutting-edge technology with world-class flavors."Brewing Tomorrow: How nunc. is Revolutionizing Coffee Machines" explores how emerging technologies like data analysis and processing are enhancing the coffee experience from farm to cup. This session will show how tech advances make brewing at home simpler and more personalized. You'll see how cloud technology is used to fine-tune brewing techniques and improve coffee quality, and what new innovations are on the horizon. This approach not only leads to better coffee but in future has the potential to support sustainable farming practices, benefiting the entire coffee value chain.Following, we'll wind down with a cocktail night featuring delicious Oatly and coffee based cocktails crafted by none other than Vladislav Demonenko, the World Vice Champion in Coffee in Good Spirits 2022.
Of course drinks and snacks will be free of charge.
Expect an evening filled with great conversations, revolutionary coffee tech, and one-of-a-kind cocktails.
Get your ticket now and join us!
Can't wait to have you!
Oatly X nunc.
We are excited to invite you to a great celebration during Coffee Week Berlin! In collaboration with our coffee partners Symple Coffee Roasters. Whats brewing:
Espresso Martini bar: Sip on delicious, handcrafted espresoo martinis featuring premium coffee from our partner roasters.
Live Dj session: by our colleague Fionn Kinne. Irish Dj based in Berlin.
Exclusive Merch Launch: We're unveiling a special collaboration with Japanese ilustrator Atsushi Take based in Berlin—featuring limited-edition t-shirts and tote bags with an exclusive design. Plus, enjoy a special **discount** on these items, available *only* during the event!
Come for the coffee, stay for the music, and don't miss your chance to get your hands on our exclusive merch. See you there!
MilchHalle, Auguststraße 50, 10119 Berlin
BERLIN! We are stoked to sync with the incredible Coffee Circle and host a latte art throwdown on Thursday 3 October!
We'll have drinks and big tunes to keep you going through the evening, so bring your top pouring game and we'll bring the energy (and prizes).
PLEASE NOTE: Entry is free, but we have separate tickets for COMPETITORS and for GENERAL ADMISSION. Please ensure you're selecting the correct ticket type!
During Coffee Week Berlin on October 4th, 5th, and 6th, starting at 1 p.m., BEN RAHIM will be hosting an exclusive cupping for all coffee lovers and enthusiasts. We will present true coffee gems, Yemeni coffee from the Best of Yemen private collection auction 2024. The event will take place at BEN RAHIM's cupping room in Hackesche Höfe.
Brining the Autumn Cupping to Berlin once again! Join us for a one day event at Communal Coffee, where you'll get a taste of what's coming.
Rösten – Handwerk, Intuition oder doch Magie? Oder alles zusammen? Finde am besten selbst bei uns heraus welche deine Herangehensweise zum Kaffeerösten ist.
Wir leiten dich in einer halben Stunde zu deiner (vielleicht) ersten eigenen Röstung an. Dabei lernst du etwas über den Rohkaffee, der Röstkurve und wie du deinen Röstkaffee am besten lagerst.
Als Röster verwenden wir den Cafemino von Toper.
Anmeldung bitte unter [email protected]
Calling all coffee lovers! ☕️ Join Five Elephant and Sage for a hands-on Home Barista Workshop at the Five Elephant training space.
Learn the secrets to mastering your Sage espresso machine and whip up café-worthy coffee right from your kitchen. Whether you’re a budding barista or just want to impress your friends, we’ll help you brew the perfect cup, every single time. Let’s get brewing!
As part of Coffee Week Berlin, we warmly invite you, baristas, to a two-hour deep-dive latte art course with German Latte Art Champion Daniel Gerlach.
In a small, intimate group, you'll have the opportunity to refine your skills. Daniel will tailor the session to your needs and be available to answer all your questions.
Curious to uncover the secrets of the master? Then sign up for one of the workshops, join us and take your skills to the next level.
This event is for baristas only, please get in touch with La Marzocco on social media for the ticket.
La Marzocco Showroom, Lahnstraße 33, Halle B, 12055 Berlin
Trefft uns am Freitag, den 04.10 und Samstag, den 05.10. in einem entspannten Pop-Up Shop in der Choriner Str. 54 und erfahrt dort mehr über unsere Produkte und die Besonderheiten der recycling Materialien.
This Friday we are joining forces with our friends from @nooo.berlin and @august.dreiundsechzig to throw a proper TGIF cupping. Join us for a pre-noon slurping party at the beautiful Nothing Out Of the Ordinary in Friedrichshain.
Willkommen zu unserem Cupping-Workshop bei 19grams mit BWT water+more! Hier tauchst du tief in die Welt des Kaffees ein.
Gemeinsam entdecken wir, welchen Einfluss Wasser auf Kaffee hat und wie unterschiedliche Bohnen, Röstgrade und Anbaugebiete den Geschmack einer jeden Tasse prägen.
Zur perfekten Tasse Kaffee gehört auch das perfekt mineralisierte Wasser. Lern die BWT bestbarista ROC Coffee kennen, die dir unabhängig von der lokalen Wassersituation genau dieses Wasser liefert.
In verschiedenen Cuppings verkosten wir anhand verschiedener Wasserproben den Einfluss von Wasser auf Kaffee. Zudem wird es eine spannende Auswahl an Kaffees – vom klassischen Espresso bis zu seltenen Sorten wie Geishas – geben. Dabei erfährst du wie die Herkunft, Verarbeitung und Röstung das Aroma beeinflussen und erfährst, wie unterschiedlich Kaffee schmecken kann.
Lerne die feinen Nuancen zu erkennen und verstehe, warum optimales Wasser der Schlüssel zu einer perfekten Tasse Kaffee ist. Dieser Workshop ist perfekt für alle, die mehr über die Kunst des Kaffeeröstens und die Vielfalt der Geschmacksrichtungen erfahren möchten. Egal, ob du Kaffee schon lange liebst oder gerade erst in diese Welt eintauchst - lass dich von der Magie des Kaffees inspirieren!
19grams Alex - Cafè & Rösterei & Eventlocation, Karl-Liebknecht-Str. 13, 10178 Berlin
Erlebe die Fusion von Technologie und Handwerkskunst mit unserer innovativen WMF espresso NEXT. Tauche ein in die Welt der Latte Art und Barista-Techniken und lerne von Experten, wie du mit unserer Maschine Kaffeezubereitung auf ein neues Level bringst.
In Kooperation mit 19grams bieten wir exklusive Workshops, die speziell für Unternehmen und Gastronomen konzipiert sind. Entdecke die vielseitigen Möglichkeiten unserer Maschine und bring deine Kaffeekunst zum Strahlen!
Sichere dir jetzt deinen Platz – die Plätze sind begrenzt!
Sprache: Deutsch
Wir freuen uns auf euch!
19grams Alex – Café, Rösterei & Event Location, Karl-Liebknecht-Str. 13, 10178 Berlin
Welcome to the Schvarz Kaffee Takeover!
Come join us at the La Marzocco Showroom Store Berlin for a day filled with coffee magic. Get ready to taste some of the best brews in town and meet fellow coffee lovers. Whether you're a seasoned barista or just a caffeine enthusiast, this event is perfect for you. Experience the art of coffee-making up close and personal. Don't miss out on this unique opportunity to immerse yourself in the world of specialty coffee. See you there!
La Marzocco Showroom, Reuterstraße 50, 12047 Berlin
Join us for a Roast Degree Cupping at Coffee Circle! Discover diverse roast profiles, taste unique coffees & explore the stories behind them.
We're teaming up with our friends from Sage and Beanz for an exceptional latte art DIY training during Coffee Week Berlin. Dive into a world where quality meets diversity, featuring great espresso machines from Sage and exclusive coffee from Beanz's partner roaster 19 grams.
Parking is availbale around the cornert at Kaufland (tickets need to be paid for in cash).
Experience the fascinating process of how your favorite coffee beans make their way from the farm to your cup. Learn about the different stages of coffee production, from cultivation to roasting. Taste freshly brewed coffee and enjoy delicious snacks while mingling with fellow coffee enthusiasts. Don't miss this unique opportunity to deepen your appreciation for the art of coffee making!
The Coffee Club by D&K, Wielandstraße 37, 10629 Berlin
What is tea? Where does it come from and how do we brew it? In this workshop we will describe the tea plant, oxidation process and how to identify different types of tea. After a short introduction to tea and a tasting we'll talk brewing, looking at temperature, timing and water quality and the drastic impact of these factors on the taste of your tea. We will describe how to get the best of each tea and how to adjust brewing methods using simple tools to extract as much flavor and complexity from the humble tea leaf as possible.
This event will be held in EN
The class is designed for any tea-enthusiasts, particularly people from the coffee industry that are looking to develop their knowledge and tea brewing skills.
Limited spots available. Register now
EN: We are very excited to welcome you all in our Roastery to share how we can all be part of very meaningful sustainability activities. Our import partner Belco (France) has built a huge sailing boat to bring first coffees from Colombia to Europe this autumn. We will share everything about this project, next to other sustainability activities with our coffee farm partners. We cup coffees coming with the sailing boat. Followed by a Barbeque with our staff. With our new BRLO Baltic Porter Beer
DE: Wir freuen uns sehr, Euch in unserer Rösterei begrüßen zu dürfen. Wir alle können Teil von sehr sinnvollen Nachhaltigkeitsaktivitäten sein. Unser Importpartner Belco (Frankreich) hat ein eindrucksvolles Segelboot gebaut, um im Herbst die ersten Kaffees aus Kolumbien nach Europa zu bringen. Wir werden alles über dieses Projekt und andere Nachhaltigkeits-Aktivitäten auf den Farmen unserer Kaffeepartner berichten. Wir verköstigen auch die Kaffees, die mit dem Segelboot kommen. Anschließend gibt es ein Barbeque mit unseren Mitarbeitern im Hof unserer Rösterei. Mit unserem neuen BRLO Baltic Porter Bier.
Wie unterscheiden sich eigentlich washed und natural aufbereitete Kaffees? In diesem Cupping wirst du es erfahren. Du bekommst Hintergrundinformationen zu den beiden Aufbereitungsmethoden washed and natural und du verkostest ganz unterschiedliche Kaffees, die mit diesen Methoden aufbereitet sind. Wir freuen uns auf dich.
Join us for an exciting day of coffee brewing and competition at our this year's Barista Battle. This event is a unique challenge that brings coffee lovers together to showcase their skills using the same coffee, water, and grinder. Sponsored by Mahlkönig and Cafe Imports Europe.
THE CHALLENGE
All registered competitors will receive the same mystery coffee, sponsored by Cafe Imports Europe, and the same water from BWT. Competitors must use the Mahlkönig EK Omnia grinder to dial in their grind size and follow a common brewing method to serve their coffee to the judges. The catch? No one knows the coffee beforehand!Judging: An independent jury will evaluate each brew based on a detailed scoring sheet or through a knockout system, ensuring a fair and thrilling competition.
REGISTER NOW FOR COMPETING AT THE EVENT, ONLY 8 SPOTS AVAILABLE!
The event is packed with fun activities for coffee enthusiasts:Sign up to enjoy the Barista Battle with us.Try delicious coffee drinks from our menu, designed by our baristas and Coffee in Good Spirits Champion Valdyslav Demonenko.Participate in cupping sessions with Cafe Imports to explore new flavors and learn from the best.Witness the innovative EK Omnia showcase and discover what makes it a game-changer in coffee grinding.
Get ready for a day of community, coffee, and competition at Röststätte Berlin!Whether you're a seasoned barista, a coffee lover, or just looking for a fun day out, we'll be happy to see you all.
As part of Berlin Coffee Week, we are hosting a free cupping session for our guests. Our head baristas will share their knowledge and answer your questions. We warmly invite you to join us!
We gather to celebrate the Coffee Week Berlin and invite you to cup with us our very fresh releases. The new harvest from East Africa and Central America has just arrived and we found some wonderful coffees we want to share with you for the first time.
We start the cupping at 4 pm on Friday October 4th in collaboration with our partner Café @Vivero in Schöneberg, where we also host the event.
Expect delicious coffees as well as cold beers and snacks to hang out after the cupping. You also have the chance to win a Tryst T-Shirt and 3 bags of coffee. Keep your eyes open on Instagram.
Happy to see you there.
Tryst x Vivero
Show your cupping skills and win a bag of our freshly roasted coffee.
We do a blind tasting and who tastes/guesses the most coffee origins correct, can take some of our coffee home.
Every participant gets a free coffee drink on us.
Bist du ready für die Challenge? Washed, Natural oder Anaerobic – kannst du den Unterschied schmecken? Lass uns das beim gemeinsamen Slurping rausfinden! Bring’ dir deinen Lieblingslöffel mit und join the fun :)
Welcome to the Alternative Uses for Coffee Grinds Workshop at Town Mouse Coffee! Join us for a fun and informative session where you'll learn creative ways to repurpose your leftover coffee grounds. From DIY beauty products to natural home remedies, we'll explore all the amazing things you can do with this versatile ingredient. Don't miss out on this opportunity to elevate your coffee game and reduce waste. See you there!
Minor Figures loves Berlin Coffee Week. Period.
We felt the only way we could celebrate a Friday night in Berlin would be syncing with some of the best DJs in the game. Our good friends at Refuge Worldwide will be spinning from 8PM to midnight - then we're taking over the decks with our Minor Figures resident DJs to finish the evening.
To keep the night going, drinks are on us until we rinse the tab in the early hours.
During Coffee Week Berlin on October 4th, 5th, and 6th, starting at 1 p.m., BEN RAHIM will be hosting an exclusive cupping for all coffee lovers and enthusiasts. We will present true coffee gems, Yemeni coffee from the Best of Yemen private collection auction 2024. The event will take place at BEN RAHIM's cupping room in Hackesche Höfe.
We're opening our doors to you at our showroom in Berlin!
Do you love coffee and want to learn more about coffee machines, chat and network a bit? Then join us and spend your Saturday diving into the world of La Marzocco.
We've prepared an exciting day for you. Discover the origins of La Marzocco's story, participate in a hands-on workshop and meet the La Marzocco team.
Sounds like a lot of caffeine? Don’t worry, we’ll keep you refreshed with a variety of drinks and snacks throughout the day.
La Marzocco Showroom, Reuterstraße 50, 12047 Berlin
Wir brühen interaktiv verschiedene Kaffees aus unserem Sortiment auf, sprechen darüber und riechen und schmecken gemeinsam, was so special ist am Specialty Coffee.
Calling all coffee lovers! ☕️ Join Five Elephant and Sage for a hands-on Home Barista Workshop at the Five Elephant training space.
Learn the secrets to mastering your Sage espresso machine and whip up café-worthy coffee right from your kitchen. Whether you’re a budding barista or just want to impress your friends, we’ll help you brew the perfect cup, every single time. Let’s get brewing!
EN: Join our annual Berlin Brew Up and win a Comandante Grinder or a Trip to a Coffee Lab in France. Community Coffee Competition using Comandante Grinders.We are excited to run our annual brew for the 8th time on 5th October. Every year, our Brew Up attracks baristas and coffee lovers to compete in this purely manual brew competition. Grinding is done on Comandante. Registration for competitors opens in September - keep your eyes peeled. You can register here as spectator. Free entry.
DE: Nehmt an unserem jährlichen Berlin Brew Up teil und gewinn eine Comandante Mühle oder eine Reise zu einem Kaffeelabor in Frankreich. Community Kaffee Wettbewerb mit Comandante Mühlen.Wir freuen uns sehr darauf, am 5. Oktober zum 8. Mal unser jährliches Brew Up zu veranstalten. Jedes Jahr lockt unser Brew Up Baristas und Kaffeeliebhaber an, sich in diesem rein manuellen Brühwettbewerb zu messen. Gemahlen wird auf der Comandante. Die Anmeldung der Wettbewerber beginnt im September - wir geben Details auf Instagram bekannt! Hier könnt ihr Euch als Zuschauer registrieren. Der Eintritt ist frei.
Zur diesjährigen Coffee Week bieten wir euch einen ganz besonderen Workshop zum Thema Sensorik mit der Barista Trainerin June Simon an. Was ist der Unterschied zwischen Fragrance und Aroma? Wie verkoste und beschreibe ich meinen Kaffee richtig? Und was ist dieses Mouthfeel?Unser sensorisches Wahrnehmen ist etwas ganz persönliches und doch haben wir alle vieles gemeinsam. Dieser Kurs richtet sich an alle, die ihre Sensorikfähigkeiten schärfen, professionelles Vokabular erlernen und Tipps und Tricks für das Üben zuhause wollen. Gemeinsam gehen wir die Grundlagen der Sensorik durch und lernen anhand von vielen praktischen und spaßigen Übungen unsere Sinne im Alltag zu sensibilisieren.
Das im Kurs Erlernte werden wir am Ende in einer professionellen Kaffeeverkostung anwenden. Durch viele spaßige Übungen lernen wir unsere Sinne, so wie die Welt der Sensorik besser kennen. Zum Ende des Workshops könnt ihr in einem kleinen Cuptasting Wettbewerb eine Frozen Coffee Box von uns gewinnen.
DIE THEMEN:
Wie und wo nehmen wir Geschmack wahr (olfaktorisch & gustatorisch)Wie beschreibe ich meinen Kaffee richtig (Scoresheet & Vokabular)Wie unterscheide ich Aromen, Flavours & Säuren im Kaffee (Flavourwheel)Wie erkenne ich Defekte (Roh-&RöstdefekteWie wird Kaffee professionell verkostet (Cupping)Professionelle Kaffeeverkostung inkl. Spaß Wettbewerb
Willkommen zu unserem Cupping-Workshop bei 19grams mit BWT water+more! Hier tauchst du tief in die Welt des Kaffees ein.
Gemeinsam entdecken wir, welchen Einfluss Wasser auf Kaffee hat und wie unterschiedliche Bohnen, Röstgrade und Anbaugebiete den Geschmack einer jeden Tasse prägen.
Zur perfekten Tasse Kaffee gehört auch das perfekt mineralisierte Wasser. Lern die BWT bestbarista ROC Coffee kennen, die dir unabhängig von der lokalen Wassersituation genau dieses Wasser liefert.
In verschiedenen Cuppings verkosten wir anhand verschiedener Wasserproben den Einfluss von Wasser auf Kaffee. Zudem wird es eine spannende Auswahl an Kaffees – vom klassischen Espresso bis zu seltenen Sorten wie Geishas – geben. Dabei erfährst du wie die Herkunft, Verarbeitung und Röstung das Aroma beeinflussen und erfährst, wie unterschiedlich Kaffee schmecken kann.
Lerne die feinen Nuancen zu erkennen und verstehe, warum optimales Wasser der Schlüssel zu einer perfekten Tasse Kaffee ist. Dieser Workshop ist perfekt für alle, die mehr über die Kunst des Kaffeeröstens und die Vielfalt der Geschmacksrichtungen erfahren möchten. Egal, ob du Kaffee schon lange liebst oder gerade erst in diese Welt eintauchst - lass dich von der Magie des Kaffees inspirieren!
19grams Alex - Cafè & Rösterei & Eventlocation, Karl-Liebknecht-Str. 13, 10178 Berlin
Trefft uns am Freitag, den 04.10 und Samstag, den 05.10. in einem entspannten Pop-Up Shop in der Choriner Str. 54 und erfahrt dort mehr über unsere Produkte und die Besonderheiten der recycling Materialien.
Come join us at Horizn Studios for a special Coffee Pop Up event presented by nunc. Get ready to embark on a flavorful journey with Café Voyage. Sip on delicious brews, mingle with fellow coffee enthusiasts, and discover the art of coffee making with nunc.. This is the perfect opportunity to indulge in your love for coffee and travel.
We will be serving coffee on the nunc. for the entire time (11:00-17:00). Come early for some croissants!
No need to reserve a ticket – just drop by and we are looking forward to meeting you.
This event will be held in German.
Als Satellit der Coffee Week Berlin in der Waldstadt Eberswalde – nur 30 Minuten von Berlin – möchten wir euch unterschiedliche Zubereitungsarten für Filterkaffee vorstellen und wie sich diese auf den Geschmack und das Mundgefühl auswirken. Außerdem stellen wir mit unserer Röstlupine Frieda ein Kuckucksei zur Verkostung. Als unsere regionale, nachhaltige Alternative zu entkoffeiniertem Kaffee überzeugt sie mit ihren schokoladigen Nuss-Nougat-Noten inzwischen auch gestandene Kaffeeliebhaber:innen – specialty lupine eben!
Macht euch auf den Weg ins Grüne und lasst euch überraschen! Wir freuen uns auf euch.
Communal Coffee welcomes you to explore all roasteries of our collective. At 2pm we will also cup all Berlin Batch roasts and find a winner
Unser guter Freund und Röster Tesfaldet Tecle führt dich in das Ursprungsland des Kaffees – Äthiopien. Tes nimmt dich mit auf die Reise in die Geschichte des Landes, auf der du reichlich über die Aromenvielfalt des äthiopischen Kaffees erfahren wirst. Sei Teil dieses spannenden Events und sichere dir direkt einen Platz. Wir freuen uns auf dich.
We invite you into ‘Der Lichthof’ — a unique architectural setting to witness our pursuit of uprooting coffee out of its day-to-day context to sow new seeds of an artistic perspective. Coffee is not only gastronomies ‘brand-child’, but a cultural good that attracts diverse creative backgrounds to find artistic roots and a sense of community within. We are threading our individual stories into a single performance for a wider audience to participate in.
We are Kaska a young positive impact startup with roots in El Salvador drawing a direct connection to the producer by incorporating a circular economy into our business model. And Taouxin Roots an artist collective that explores diverse ways in how we as humans come together in spaces to share moments. Featured by Yun & Meng, two professional ballet dancers employed by Schleswig Holstein Landestheater.
Together we explore a sensorial experience in a unique performative way. You are invited to be the receiver while we serve you and curate the collective space.
Sensorial Offering
Induction — you are being guided into the space and anchored by sound
The pulp — we serve your smell, touch and taste
The movement — a choreographed interpretation
The seed — we serve your smell, touch and taste
Community — we mingle with a signature brew
The finale of Coffee Week Berlin will be celebrated as part of the Award Show on Saturday, October 5. In addition to interactive stands with CWB partners and sponsors and the big presentation and tasting round of the “Berlin Batch”, there will be no shortage of entertainment and appropriate musical accompaniment on this afternoon.
AchtBerlin, Schönhauser Allee 8, 10119 Berlin
Alpro is at the Berlin Coffee Week closing party, and it’s about to get wild. We got you covered with a badass tattoo artist serving up free coffee-inspired ink—because what’s better than combining caffeine and fresh tattoos? Swing by our booth for killer mocktails and cocktails, all blended with Alpro’s plant-based vibes. Ink, drinks, and coffee culture—this is how we do it. See you there.
During Coffee Week Berlin on October 4th, 5th, and 6th, starting at 1 p.m., BEN RAHIM will be hosting an exclusive cupping for all coffee lovers and enthusiasts. We will present true coffee gems, Yemeni coffee from the Best of Yemen private collection auction 2024. The event will take place at BEN RAHIM's cupping room in Hackesche Höfe.
CARAYA COFFEE is an importer and roaster at Communal Coffee and focuses on Bolivian Specialty Coffee only. Bolivia produces few coffees, but due to its many different microclimates, you'll find a lot of diversity in the cups.
95% of Bolivian coffees are organically produced. Most fincas are family-owned and operated by family members, with an average size of 1.5 hectares; Bolivia has almost no big farms or estates.
Caraya Coffee sources mainly from a cooperative in Caranavi, La Paz (Asocafe), thus supporting smallholder structures. Some producers within the cooperative also produce smaller lots at their Finca. Caraya Coffee buys those lots, which usually consist of 5 - 10 bags per producer.
Lately, at one of their visits to Bolivia, they also got to know Johnny, a motivated producer in San Jose, Cochabamba. Cochabamba has not been as famous as La Paz regarding coffee, but several price-winning coffees have originated from that region. Johnny tries to push other farmers to produce high-quality coffee, teaches about coffee at his "model finca, and offers infrastructure such as African beds and milling. You'll find two lots from Cochabamba today on the cupping table.
ANCESTRO COFFEE is a family coffee business with a rich and storied tradition that started with our great-grandfather, Carlos Enrique Rivera, who grew coffee with passion and dedication near the Mesa de Elías Huila in Colombia.
His coffee beans were renowned for their quality and sold to Colombian families. As the representative of the south of Huila of the National Federation of Coffee Growers of Colombia (FNC), he not only improved the quality of our growers but also shared his knowledge about the coffee production process.
He not only produced high-quality coffee but also shared his knowledge with growers; his legacy continues to inspire us to this day, and our family business remains committed to giving back to the community and supporting important projects for the municipality.
In honor of this tradition, we pledge to foster transparent communication and coffee education for the children of our growers, so they can continue to cultivate the high-quality beans that have become our family's hallmark. We believe in connecting our farmers with roasters around the world, enabling them to share the fruits of their labor with the global community.Together, we can create a world where the art of coffee production is revered and cherished, where every cup tells a story of passion and dedication. We are excited to share our journey with you, and we invite you to join us as we embark on this new chapter in our family's history.
Come visit Café Froindlichst during Berlin Coffee Week and enjoy a Pumpkin Spice Latte made with your favorite Alpro flavour for a sharper price!
Share your pics and let us know - are you living the autumn-vibes already?
Pick up a Bingo Card in a Coffee Circle café, get a BINGO and enjoy a free coffee drink - and with a bit of luck a year of free coffee and a Sage Baratza grinder!
Come visit our partnercafes Tenzan Lab, Allans Breakfast Club, Refinery Coffee & Café Funk you during Berlin Coffee Week, and enjoy a delicous Signature Drink with your favourite Alpro Barista drink for a reduced price! Please visit the cafes or their instagram pages for more details on time and conditions. We would love to see you there, and bring that warm autumn vibe to your favourite drink.
It's Berlin Coffee week, and Alpro has prepared a special raffle for cafe-owners: Participate and make your cafe even cozyer with personalized Window Art!
Participating is easy:
Serve your guests their favorite Coffeedrink using Alpro Barista products fi. your own signature Pumpkin Spice LatteCreate a picture including your beautiful Latte Art – be creative!
Be creative and win: a local Berlin-based artist creates and installs personalized Window Art for your café, to make this Berlin winter extra cozy!
for more details on how to participate and conditions, check the link.
Mach dich bereit für eine außergewöhnliche Schnitzeljagd, bei der du deinen Kaffeevorrat für ein Jahr gewinnen kannst! Wir haben unsere begehrte Kaffeetüte an verschiedenen Orten versteckt – nicht nur bei uns, sondern auch in den Cafés, in denen unser Kaffee ausgeschenkt wird. Diese spannende Aktion läuft eine ganze Woche lang während der „Berlin Coffee Week” und bietet dir die Chance, ein ganzes Jahr lang unser köstliches Kaffee-Abo zu gewinnen!So funktioniert es:
1. Finde eine Tüte Ostrich: Die Tüten sind an verschiedenen Orten versteckt, sowohl bei uns als auch in ausgewählten Cafés, die unseren Kaffee ausschenken. Die Tüte hat einen besonderen Sticker, so dass du sie gut erkennen kannst. Halte die Augen offen und entdecke die versteckten Schätze in deiner Stadt und darüber hinaus!
2. Mache ein Foto: Sobald du die Tüte mit dem Ostrich gefunden hast, schnapp dir dein Handy und mach ein kreatives Foto (von dir) mit der Tüte.
3. Teile dein Foto: Lade dein Bild auf Instagram oder Facebook hoch und markiere unsere Seite. Verwende dabei den Hashtag #FlyingRoastersKaffeeAbo, damit wir deinen Beitrag sehen.
Der Gewinn:
Unter allen Teilnehmer:innen verlosen wir ein Kaffee-Abo für ein ganzes Jahr! Damit kannst du dich regelmäßig über frischen, hochwertigen Kaffee von uns freuen. Jeden Monat werden automatisch 2x250g Kaffee direkt an eine Adresse deiner Wahl geschickt.
Der Zeitraum:
Die Schnitzeljagd läuft eine Woche lang zur „Berlin Coffee Week”. Beginn ist der 30. September, Ende ist der 06. Oktober um 22 Uhr.
Mach mit und erlebe das Abenteuer der Kaffeetütenjagd – wir sind gespannt auf deine kreativen Fotos! Viel Glück und guten Kaffee!